Коледно парти за герои в пловдивската онкохематология

11012087_10207985756619914_2644842939892131983_n

Дарителска акция под надслов „Коледно парти за герои” – 2 ще се проведе днес от 11.00 часа в Детската онкохематология в Пловдив. Идеята на организаторите на благотворителната инициатива, които са се обединили чрез социалните мрежи, е да зарадват децата и да подкрепят техните майки, като в един и същи ден в трите онкохематологии в страната – Пловдив, София и Варна ще има тържества с Дядо Коледа, елфове и джуджета, театър, а също и много подаръци и лакомства.

„Основното беше не да се организира, а да се спре кампанията, тъй като страшно много хора се включиха в кампанията”, сподели един от инициаторите Красимира Стефанова. Много хора от чужбина с все сърце са се включили в каузата с подаръци и саморъчно направени картички. „Всички хора трябва да разберат, че има много деца, които са излекувани от онкозаболяване и други, които са в ремисия. Има и такива, които са на извънболнично и болнично лечение. Ние не ги виждаме, защото не се водят кампании за тях в социалните мрежи. С тази инициатива искаме да кажем на техните майки да не се отчайват и да продължат да се борят”, обясни още Красимира.

Акцията по събирането на играчките и книжките е стартирала преди повече от месец, като за каузата са се отзовали много хора с добри сърца и  така за всяко от децата в трите болници ще има подаръци във вид на коледен пакет.

Преди време по идея на майките на децата с онкозаболяване в Пловдив стартира инициатива за набиране на средства за специална апаратура, която да открива вените на ръчичките на децата, за да няма излишни убождания от игли. Събраните средства са били достатъчни за заплащането на тази апаратура и за болниците в София и Варна. Очаква се до дни специалната апаратура да пристигне в трите здравни заведения.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top