„Колене“ е роман за любовта. Най-вече за любовта! (СНИМКИ)

Росен Карамфилов представя Колене

Пространството на клуб „Библиотеката“ в Пловдив се оказа тясно, за да побере всички, дошли за премиерата на „Колене“ – първия роман на Росен Карамфилов. Макар и само 22-годишен, Росен вече е заслужил титлата „писател“. Това личи не само в творбите му, но и в огромния интерес, на който се радва творчеството му.

И няма как да е иначе – всичко, което Росен създава върху белия лист е отражение на неговите най-съкровени емоции и чувства. Самият той споделя, че „Колене“ не е автобиография на великия творец и негов баща Кольо Карамфилов, макар всичко, описано в книгата, да е преживяно и почувствано с всички сетива.

„Колене“ е роман за любовта. Най-вече за любовта.  Роман изповед, в който Росен е запечатал най-скъпите спомени от баща си. Главите, които носят заглавията на картините на Кольо Карамфилов са препратка към изключителния му талант и принос към изкуството.

Росен подари на присъстващите в клуба едни от най-силните моменти в романа. Той скъси дистанцията с публиката и бе напълно откровен. Сподели какво го вълнува, какво го тревожи и какво му дава стимул да продължи напред.

Разказите от устата на самия творец накараха гостите да заплачат и отново да си спомнят за великия Кольо.  Хората не се срамуваха и дори не правиха опити да скрият сълзите си.

Емоционалната сила на романа е заложена още в идеята за самото му създаване. Всичко започва на 7 декември миналата година – рождения ден на Кольо Карамфилов.

 

Творецът споделя със своя син идеята за създаването на биография, носеща заглавието „Коле, не!“. Точно един месец след смъртта на Кольо Карамфилов, Росен започва сам да пише книгата, като решава да запази идеята на баща си и я кръщава „Колене“.

Росен Карамфилов е  автор и на стихосбирката „Орелът и детето”, която излиза през 2011 г. Той е и най-младият поет, включен в американската антология на българската поезия “The sеason of delicate hunger” – проект, организиран от издателство ACCENTS PUBLISHING. Втората му книга „Стерео тишина” излиза през август 2013 г. и същата година получава номинация за наградата „Николай Кънчев”.

Подобни статии

Top