Колко секс е достатъчен?

sex

Отговорът на този въпрос е труден, защото трябва да уточним достатъчен за какво. Да сме задоволени? Да се чувстваме добре във връзката си? Или да е задоволен партньорът?

Разни хора, разни идеали

Има много статии и проучвания по въпроса със секса, до степен, че са го превърнали в сложна наука. Доктор Петров препоръчва много секс за добра връзка. Доктор Иванов и хималайските йоги ще ти кажат, че сексът е една от най-низките страсти и трябва да се извисим над нея и да я забравим. Има и някои по-умерени препоръки, в които повечето хора се вслушват. Ако не ти се случва често, сигурно си на принципа „правим, когато можем“. Ако пък се случва твърде често, може би ти се иска да понамалите малко.

Променливите

Количеството достатъчен секс се определя от няколко променливи. – Физическото ти състояние, настроението и желанието. Но се запитай защо правиш секс. Когато намериш отговора, ще разбереш колко секс ти е нужен. Повечето хора изобщо не се замислят по въпроса. Болшинството казват, че им е приятен, други казват, че го правят, за да покажат любов на партньора си, или просто се възбуждат и трябва да освободят енергията.

Не трябва да забравяш, че мъжете изживяват секса по различен начин от жените. Когато жената стигне до оргазъм, тя не хаби толкова енергия, колкото мъжа. Когато мъжът еякулира, много от енергията му изтича заедно със спермата. Множеството оргазми един след друг са освежаващи за жените, но мъжете се чувстват изцедени.

Колко секс е достатъчен? 

Ето няколко основни точки:

  • Достатъчно е когато още не си стигнала момента, в който мислиш, че е прекалено много и си загубила желанието за секс.
  • Достатъчно е когато нямаш същите чувства към човека, с когото току-що си правила секс.
  • Достатъчно е когато се чувстваш психически и физически уморена, вместо свежа и енергична.
  • Достатъчно е когато искаш просто близост, но вместо това правите секс и после съжаляваш.
  • Достатъчно е когато забравяш изживяването, веднага след като сте приключили.

Разбира се, често нямаш време да разсъждаваш върху тези неща в самия страстен момент. Но можеш да помислиш след това.

Източник: cosmopolitan.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top