Колко секс е необходим за пълно щастие?

Когато нямаш гадже е лошо. А когато имаш, също невинаги е добре, защото той те иска всеки ден, а понякога на теб просто ти се ще да почетеш книжка в леглото или пък да изпечеш кекс. Или обратно – той си е дръпнал от нета най-новия екшън, а на теб толкова ти се иска да се хвърлите в леглото… А той си седи и с недоумение те гледа с дистанционното в ръка и купа пуканки в скута.

Възможно е да можеш да имитираш желание за секс, дори да не ти е до това, все пак отвсякъде ни внушават: колкото повече секс, толкова по-добре. Това е и зареждане, и ендорфини, и за сърцето е полезно. Знаем и сме чели.  Но има един нюанс – да се заемеш с любов наистина е полезно само тогава, когато това става по взаимно желание и на двамата. Защото в реалния живот не е като на кино. Даже с най-любимия мъж на света понякога е приятно просто да се погушкате и да полежите един до друг. Къде е причината за това разминаване между действителността и това, което пишат в списанията?

С теб сме от една порода

Специалистите си обясняват тези проблеми с това, че и в леглото, както и в живота, хората имат различни характери. Те смятат, че има три основни типа сексуален темперамент: силен, среден и слаб. Няма как да си изберете какъв тип да бъдете – получава се по рождение. Според сексолозите и психотерапевтите, невъзможно е да измените характера си, без това да повлияе отрицателно на психиката ви, тъй като всичко зависи от нивото на половите хормони. У жените – от естрогена, у мъжете – от тестостерона.

Лекарите дори говорят за това, че да заставиш някого да прави секс, води до сексуална и психологическа дисхармония. Единственият изход е внимателно да се вслушаш в своите усещания и да се постараеш да разбереш към какъв тип принадлежиш /но честно!/. След това на първата среща със следващия кандидат да разбереш какъв тип е твоят бъдещ партньор  — сексмашина или мечтателен принц.

Твърди се, че хармонични отношения може да имаш само с представител от твоята или съседна група. Така че, ако знаеш, че не си от най-сексуалния тип, е глупаво да завързваш отношения с неуморен самец. Той ще избяга от теб след месец и това е в най-добрия случай. Но ако по природа си „тигрица“ и страстта ти се запалва от най-малкото, не трябва да се свързваш с романтичен и нежен тип, който вероятно ще избяга от теб. Само че в този случай непълноценен ще се чувства той.

Как да разпознаем какъв тип е бъдещият ни партньор?

Някои психолози съветват: гледай ръцете или линията на растеж на косата. Можеш да разпознаеш сексуалния мъж по грубите черти на лицето, гъстата растителност по лицето и тялото /брада, космати ръце и гърди, а също има ли плешивост на главата/. Такива горещи типове обичайно губят косите си рано, движенията им са уверени и резки, гласът е нисък. Те действат направо, не умеят да поддържат разговор, не разбират женската психология. Напористи, брутални и решителни като героите на Джейсън Стейтъм. Тяхната сила е действието.

С по-нежните е обратно: те имат по-малко тестостерон, затова чертите им са меки и заоблени, косите на тялото и лицето са малко, но затова пък косата е гъста. Не им трябва много секс, но пък са родени съблазнители. Водят изискани и задушевни разговори, подаряват цветя, ще те заведат да се любуваш на залеза, ще те гледат в очите и ще въздишат. Силната им страна са думите. Ако се влюбиш в такъв мъж, убеди се, че това е именно любов, а не майчински чувства, каквито подобни типове често предизвикват. Но ако по природа си пасивна и емоционална, такъв тип, подобен на Хю Грант, ще ти подхожда.

Така бързо можеш да разбереш подхождате ли си с мъжа в леглото, няма ли той да иска от вас невъзможното.

И разбира се миризмата. Ако ви влече един към друг, то най-вероятно всичко ще се случи от самосебе си. Природата е по-мъдра от нас и често създава двойки с представители на един и същ темперамент.

Източник: Cosmo.ru

Подобни статии

Top