Колко ще струва букетът за Цветница (СНИМКИ)

IMG_4269

Наближава Цветница, един от малкото празници, когато не е нужно да се чудите какво да подарите, тъй като самата традиция повелява дарът за имениците да бъде цвете.

Три дни преди празника посетихме Четвъртък пазара в Пловдив, мястото, където разнообразието от цветя е най-голямо. Интересът на клиентите все още е малък, пикът се очаква да е в събота, ден преди самия празник.

На цветното тържище засега най-предпочитани са саксийните цветя, основно заради дългия им живот. Най-ниската цена е 6 лв., а по-големите саксии достигат до 30 лв. Бонсай за 9 лв., вризея за 12 лв. или пък фикус бенджамин за 10 лв. – какво ще изберете зависи от предпочитанията и бюджета, който може да отделите.

Най-евтиният букет, който може да се закупи, струва 3 лв. и включва червена роза, обвита в прозрачен целофан и украсена с панделка. По-големите букети са съставени от няколко стръка, използвани са повече хартии, вплетени са различни елементи като пухчета, камъчета и декоративни калинки. Цените им започват от 15 и достигат до 25 лв., като очакванията са в събота и неделя да скочат почти двойно.

Ако желаете може да вземете единична бройка от дадено цвете и с помощта на въображението си сами да направите букет. Цената на стрък карамфил е 1 – 1,50 лв., толкова ще ви струват и лалетата. Хризантемите варират между 2,50 и 3 лв. , а най-голямо е разнообразието от цени при розите.

Царицата на цветята може да бъде открита в най-различни цветове – червени, бели, жълти, а дори и украсени със спрейове шарени рози започват от 2 и стигат до 7 лв. за брой.

Нетрадиционни, но предпочитани от клиентите тази година са фрезията, орхидея и циклама. Клонче  орхидея струва 2 лв., а саксия с циклама  – 7 лв.

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top