Колодрума с нов директор до няколко дни

До края на седмицата ще бъде назначен директор на общинското предприятие, което ще управлява новата многофункционалната зала „Колодрума“, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

„Разглеждат се три предложения за шеф на залата, след няколко дни ще стане ясно кой ще поеме управлението“, допълни Тотев. Първата задача на новия директор ще бъде да стартира документацията по лицензиране на залата за отделните спортове.

„Разговаряхме с Българската федерация по волейбол, лицензионните процеси отнемат около месец. Подаваме документи за лицензиране по всички 27 вида спорт, за които залата е проектирана“, обяви градоначалникът.

След месец новото бижу под тепетата ще може да приема официални мачове за вътрешни и международни първенства.

Паралелно с това продължава работата по пространството около многофункционалната зала. Започва демонтажът на малката зала, която се намира от западната страна на „Колодрума“, като до края на годината трябва да се разчисти теренът и да се изготви проект за помощната зала, която е част от големия комплекс.

Предстои и разширяване на паркинга с места за още 100 автомобила в южна посока, както и за изграждане на 6 спортни площадки. Ще бъде направена и пасарелка, която да свързва залата с паркинга на Ритейл парка.

 

 

Подобни статии

Top