Колоездачите на „Цар Симеон 1898“ с пълен отбор в „Белград-Баня Лука-Класик“

С пълен отбор от 8 състезатели тръгна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ за участие в силния Международен тур по колоездене на шосе „Белград – Баня Лука – Класик“, от категория 1.2. Главният треньор на „царистите“ Петър Павлов реши да вземе в Сърбия всички колоездачи от представителния мъжки тим, които се намират в добра спортна форма, но ще решава в последния момент кои петима бегачи ще се пуснат в престижното състезание.

„Цар Симеон 1898“ ​бе с персонална покана за този старт ​ още преди 20 дни​, но едва вчера потвърди участие в него, защото имаше ​​вариант за друго доста по-силно международно колоездачно състезания в Белгия по същото време.

„Предпочетохме класика от Белград до Баня Лука, първо защото е по-близо, както и заради доб​рото трасе, на което ще мога да направя някои тактически експерименти​ с момчетата​. Освен това, след Сърбия имаме други важни стартове от вътрешния спортен календар на БКС“, коментира Петър Павлов.

Международният велотур на шосе „Белград – Баня Лука“ –  Класик е ежегоден и тази година отново е включен в сръбската лига по колоездене на шосе. Турът тръгва от сръбската столица Белград, минава през Модрич и финишира в Баня Лука.

Надпреварата ще премине в три състезателни дни – от днес до 24 април, като за трите състезателни дни има три отделни класирания като за отделни състезания, но резултатите само от втория и третия етап се зачитат за генералното класиране. Вторият и третият състезателен ден са етапите с коефициент 1,2.

Първият етап е вечерен критериум довечера в Белград , който не е валиден за генералното класиране.

Вторият и третият състезателен ден включват общи стартове съответно от 180 и 200 километра, като в двата етапа ще има отделни класирания като за отделни състезания.

Колоната тръгва на 23-ти от Белград към Модрич, Краловец  и Баня Лука, като почти през целия първи състезателен ден ще върти на територията на Босна и Херцеговина. В началото на пробега има няколко тежки височинни изкачвания, едното от които е на местния исторически връх Авала.

Вторият етап минава през граничната историческа местност  в Босна и Херцеговина, а дължината на трасето е 180 километра.  Третият състезателен ден включва общ старт в околностите на Баня Лука. Според регламента всеки един от етапите ще е самостоятелен за себе си и ще излъчва краен победител. Конкуренция в този старт от Сърбия до Босна и Херцегови ще бъде много голяма. В този колоездачен тур ще се пуснат елитни колоездачи от Италия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Албания, Белгия и Хърватска.

Снимка: „Цар Симеон 1898

Подобни статии

Top