Колоездачи и бегачи превзеха асеновградските баири на Цветница - DC news

Колоездачи и бегачи превзеха асеновградските баири на Цветница

Александър Алексиев е тазгодишният победител  в състезанието по планинско колоездене в дисциплината 32 километра. Мартин Андонов и Димана Ганчева са призьорите в 16 километровата отсечка през балкана над Асеновград.

При бегачите най-бързи се оказаха Гено Увардев и Мария Христова. Всички те са във възрастова категория 18-34 години.

При ветераните съответно победители са Николай Костадинов и Христо Гошев. А във възрастта 15-17 години най-бързи се оказаха Александър Янчев и Стилиян Дечев в бягането и Павел Калидов в дисциплината 16 километра колоездене.

Над 100 състезатели се включиха в третото издание на надпреварата „Асеновградски баири”. Те мериха сили в дисциплините планинско колоездене на 16 и 32 километра и 10 километра бягане в пресечена местност. С колело или бягане спортистите преминаха  през манастира „Света Петка”, местността „Ловна хижа” и параклиса „Свети Илия”. По билото на планината състезателите се върнаха обратно, за да финишират.

 

Надпреварата е организирана от община Асеновград и  СК „Тритон екстрийм”. Идеята е да се популяризира планинското колоездене и бягане във всички възрастови групи и най- вече при подрастващите. В надпреварата взеха участие състезатели от Асеновград, Стара Загора, Казанлък, Видин и Враца. Тази година имаше и международно участие на двама спортисти от Великобритания.

Подобни статии

Top