Колцентърът на НАП е с удължено работно време до края на кампанията

Информационният център на приходната агенция ще работи с удължено работно време заради наближаващия край на данъчната кампания, съобщават от дирекцията на НАП в Пловдив.

Консултантите на агенцията ще отговарят на позвънявания към националния телефон 0700 18 700 от 8.30 до 18.30 часа всеки делничен ден вместо, както досега, в интервала от 9.00 до 17.30 часа. Промяната ще действа до последния ден за подаване на данъчни декларации от физически лица – 3 май 2016 година.

17 400 лица от Пловдив и областта са подали декларации за облагане на доходите, като 7 200 от тях или над 40% са изпратени по електронен път.

Най-бързо и лесно декларациите могат да се подадат по интернет с персонален идентификационен код /ПИК/, който се издава безплатно и само за няколко минути в офиса на Агенцията. Формуляри се приемат също на гише в 24 пощенски станции в областта и по пощата като добре опликовано писмо с обратна разписка, адресирано до НАП Пловдив.

На телефона на информационния център на НАП гражданите могат да получат съвет за декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски, както и възможност за автоматична проверка на здравния си статус.

Обаждането към телефон 0700 18 700 е на цената на градски разговор от цялата страна от стационарен телефон и според конкретната тарифа при обаждане от мобилен.

 

 

Подобни статии

Top