Командоси ще търсят терористи в коритото на Марица

Демонстрационни действия на видовете въоръжени сили на тема „Бойни умения в екстремни ситуации” ще се състои днес в коритото на р. Марица до панаирния комплекс. Демонстрациите са част от програмата на международното изложение за отбранителна техника „Хемус 2016 – отбрана, антитероризъм и сигурност“, което започна в сряда в Пловдив.

Заради динамичния показ на бойни умения днес /петък/ от 17:30 ч. до 18:30 ч. ще бъде спряно движението на пътни превозни средства и пешеходци по бул. „Марица – юг” /в отсечката от бул. „Източен” до бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”/ и по бул. „Цар Борис III Обединител” /в отсечката между бул. „Шести септември” и бул. „България”/.

Ще бъдат пропускани само движещите се по маршрут автобуси от масовия вътрешноградски транспорт, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

За резервна дата на демонстрациите е определен 28 май /събота/  от 11:30 ч. до 12:30 ч.

Организацията и контролът на движението на ППС, както и охраната на събитието, ще се осъществи от ОД на МВР – Пловдив.

Преди динамичния показ, на Централен артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“ ще се проведат демонстрационни стрелби, организирани в рамките на Международното изложение от Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“.

Подобни статии

Top