Кондукторът Сашо Русев: Не мисля, че съм герой

Ден след инцидента, при който кондукторът Сашо Русев спаси цял автобус с пътници в градския транспорт, мъжът вече не иска да говори с журналисти. Твърди, че не иска слава и не го е направил за награди. „Не мисля, че съм герой!“, категоричен е 26-годишният младеж, който продава билети по линия 99.

Вчера той бил втора смяна в рейса по същата линия, когато на бул. „Васил Априлов“, точно след моста на Марица и преди светофара и пешеходната пътека, шофьорът на возилото получил гърч в движение, докато кракът му бил на педала на газта. Автобусът станал неуправляем и добре, че кондукторът успял да се намеси и да го спре.

Сашо разказва, че видял как рейсът започнал да се тресе, изключил го от скорост и дръпнал ръчната спирачка. Успял да реагира бързо и не се паникьосал. След това извел пътниците навън и точно тогава дошла линейката.  На 112 сигнализирала пътничка от автобуса, а други спряли на стоп преминаваща линейка. Тя обаче се оказала транспортен автомобил за извозване на трупове. Но шофьорът все пак оказал първа помощ на колегата си от рейса. Малко по-късно дошъл и екип на Бърза помощ, който отвел автобусния шофьор в болницата.

Сашо разказва, че не се е учил нарочно да управлява автобус. Но докато гледал водачите научил някои неща. Като например да спре рейса. По думите му в колата имало 20-на пътници, а на спирката в съседство имало чакащи  хора, сред които и майка с дете. Бързата му реакция спасила и тях.

Днес младежът отново е на работа, при това в същата смяна. А от автобусния превозвач отказаха коментар по случая.

Подобни статии

Top