Конкурсът за ново туристическо лого изтича скоро

Остават по-малко от десет дни, в които всички желаещи могат да изпратят предложения за ново туристическо лого на България, а проектите се приемат на специално създадения за целта e-mail: logo@tourism.government.bg.

Срокът за участие в конкурса изтича в полунощ на 4 срещу 5 април. След това едни от най-утвърдените български художници и графични дизайнери ще направят първата селекция за нов туристически символ на страната ни. Във финалния етап на конкурса ще се включи широко жури от представители на бизнеса, медиите, рекламната индустрия и др., за което и към момента продължават да се изпращат заявки за участие. Така, след приключването на двата етапа на конкурса и събиране на максимално широк кръг от експертни мнения, през месец юни се очаква страната ни да има ново туристическо лого.

Конкурсът се провежда със съдействието на Съюза на българските художници (СБХ) и Националната художествена академия (НХА), а за председател на професионалното жури е избран проф. Божидар Йонов. В състава на журито влизат едни от най-утвърдените наши творци в сферата на изящните и приложните изкуства. Сред тях е и председателят на Съюза на българските художници (СБХ) Любен Генов.

В състава на журито са още и професорът в катедра „Плакат и визуална комуникация“ на НХА Николай Младенов, доц. Кристина Борисова, Теодор Лулчев,проф. Екатерина Русинова, доц. Стефан Серезлиев, Димитър Трайчев, проф. Георги Янков

Авторитетното професионално жури ще започне своята работа по избора на най-издържаните в художествено и графично отношение проекти след изтичане на крайния срок за приемане на предложения за ново туристическо лого на страната. Те ще имат на разположение десет работни дни, за да решат кои визии заслужават да продължат в следващия етап от конкурса и да бъдат предложени на вниманието и финалната оценка на широкото жури от представители на бизнеса, медиите, маркетолози, рекламната индустрия и др.

Всички детайли свързани с провеждането и правилата за кандидатстване в конкурса са публикувани на интернет сайта на Министерството на туризма.

 

Подобни статии

Top