Конкурс за детска рисунка в „Западен”

Кметът на район „Западен” Димитър Колев и заместниците му Нонка Симеонова и Георги Попов се включиха като жури в конкурс за детска рисунка в ЦДГ „Росица”.

В надпреварата, озаглавена „Моята вълшебна Коледа”, участваха произведения на малчугани от детското заведение и една от най-големите градини в румънския град Търговище.

Освен тримата представители на район „Западен” в петчленното жури се включиха още старши учителят от ЦДГ „Росица” Милена Караманова и преподавателят по изобразително изкуство от СОУ „Свети Свети Кирил и Методий” Марина Нанкова.

Те разгледаха предварително одобрените творби, които от румънска страна бяха получени на електронната поща и след обсъждане присъдиха първо, второ и трето място при 3, 4 и 5-годишните деца. При 6-годишните пък в надпреварата участваха само произведения на деца от България.

Конкурсът „Моята вълшебна Коледа” е по инициатива на ръководството и родителското настоятелство на ЦДГ „Росица” и е насочен към децата от всички възрастови групи в двете градини и техните семейства.

Целта му е да провокира желание за изява на малчуганите, които да изразят традициите на двата народа при отбелязването на Коледните и Новогодишните празници.

null

Top