Конна база „Тракиец“ с двудневен турнир за Деня на Европа

unnamed

В предстоящите почивни дни- 9 и 10 май (събота и неделя) конна база „Тракиец” отново ще домакинства на открит турнир по прескачане на препятствия. В двата дни се очаква да участват едни от най-елитните коне в страната, с най-добрите национални състезатели.

Както на предния турнир, така и на този, се предвижда да има отделно класиране при юношите и девойките. По този начин организаторите искат да стимулират младите хора да практикуват конния спорт.

Освен паричните и предметни награди за ездачите, домакините от конна база „Тракиец” са подготвили изненади и за зрителите.

В предстоящия уикенд, посветен на Деня на Европа – 9 май, всеки посетил надпреварата ще може да се сдобие с награди. За целта е нужно зрителите, които ще изпълнят трибуните на спортния комплекс да попълнят анкета, чиито въпроси са свързани с конния спорт.

Всички, които са познали, ще участват в разпределението на големите изненади. По този начин домакините целят хората да опознаят света на конете и спорта.

Това е третата за тази година инициатива на домакините, които дават награди за зрителите. На пролетния турнир в края на март и на този през април бяха раздадени над 50 предметни награди, стъклени украшения и ваучери за отстъпки за спортни и развлекателни процедури в комплекса. Тази година предстои и неговото разширение.

През лятото базата край Житница ще домакинства на международното състезание по прескачане на препятствия – финал на „FEI CHALLENGE FINALS”. До тогава СК „Тракиец” ще разполага с ново хотелско крило, модерна зала за конференции и открит басейн.

И в двата дни на надпреварата входа за зрители е свободен.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top