Контрабандисти на 1,5 тона тютюн с гаранция от 2 бона

Районна прокуратура-Пловдив започна разследване срещу двама мъже на възраст 44 и 46 години за притежание на тон и половина нарязан тютюн без платен акциз.

За акцията, извършена на 2 март около 19.00 ч., съобщи тази сутрин пресцентърът на ОДМВР-Пловдив. Оттам уточниха, че 1500 кг тютюн са иззети при специализирана операция на служители от Трето РУ в Пловдив след получен сигнал, че няколко лица държат на склад тютюн и се готвят да го транспортират за продажба. Контрабандната стока и четири машини за обработката й били открити в хода на процесуални и следствени действия, извършени в стопанска постройка, намираща се в дворно място на Рогошко шосе. Иззети са и два автомобила.

За 24 часа били задържани 11 души. Двама мъже – Неджатин А., на 44 и Славчо Р., на 46 години, са били привлечени като обвиняеми от прокуратурата, която продължава наблюдението на над досъдебното производство.  Те са освободени от ареста под парична гаранция от по 2000 лева за всеки един от тях заради влошеното им здравословно състояние.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активни процесуално-следствени действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е експертиза на иззетото количество тютюн и др.

Подобни статии

Top