Конфискуваха каруца на нарушител в „Западен“

???????????????????????????????

Пореден нарушител, придвижващ се с каруца, бе заловен днес в район „Западен“. Служители на отдел „Екология“, подпомогнати от „Общинска охрана“ и полицаи от Второ районно полицейско управление, заловиха мъж от ромски произход на булевард „Копривщица“ № 19 в Пловдив.

Органите на реда конфискуваха каруцата му и тя вече е репатрирана на наказателния паркинг до хотел SPS. Конят пък е отведен от собственика му, на когото е съставен акт.

Мъжът на име Янко е жител на ромската „Шекер махала“. По думите му той само минавал през район „Западен“, като основно събирал вторични суровини в квартал „Коматево“.

Това е вторият такъв случай в рамките на един месец. От началото на февруари кметът на район „Западен“ Димитър Колев издаде заповед на служителите на отдел „Екология“ да следят стриктно за изпълнението на Наредба 2 в частта й, с която се забранява движението на каруци на територията на град Пловдив.

Решението за това бе прието от Общинския съвет на 17-ти октомври 2013-та година. Освен че създават предпоставки за възникване на пътнотранспортно произшествие, каруците често се използват от нарушителите и за износ на инертни материали от коритото на река Марица, за нерегламентирана сеч и за незаконно превозване на отпадъци.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top