Конфискуваха над 700 ментета от Гранда, Руския пазар и Илиенци

Над 700 ментета конфискуваха ченгета от Икономическа полиция от Гранда, магазини на Руския пазар  и борсата „Илиенци“ на Брезовско шосе, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. Стоките, имитирали оригинални марки. Точната им бройка е 709 артикула.

Акцията на служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив е била проведена вчера. При операцията от Гранда са открити раници, шапки, ръкавици, тениски и спортни екипи, обозначени със знаци, сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки.

Иззети са общо 93 ментета, всички с трайно пришити и инкрустирани търговски знаци на големи модни компании. Спортни екипи и аксесоари с логото на световноизвестни отбори, сред които Манчестър Юнайтед, Ливърпул и др.,  са иззети и от още два търговски обекта на Руския пазар. Оттам са конфискувани също 116 чифта възглавници, калъфки, хавлиени кърпи, чаршафи, олекотени завивки и шалтета, върху които също е имало емблеми на футболни отбори.

Образувани са четири досъдебни производства за продажба на стоки, които са обект на търговско право. Работата по случаите продължава.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top