Коригират споразумението за 30-милионния заем

sesia

Общинският съвет ще трябва да коригира днес споразумението за 30-милионния заем, подписано с Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ през ноември, миналата година. Общината е уведомена от банката, че е допусната неточност, тъй като не е посочен лихвен марж, който да кореспондира с дългосрочния кредитен рейтинг ВВВ. Затова общината трябва да открие резервна сметка за обслужване на дълга и да учреди първи залог в полза на банката. Това ще увеличи с около месец работата по тръжната документация, съобщиха от администрацията.

На сесията трябва да бъде удължен и срока за изпълнението на проекта „зграждане на зелена и достъпна градска среда“ до 29 февруари 2016-та година.  Ще трябва да се издаде и запис на заповед в полза на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, с която да се гарантира поемането на дълг в размер на 1,662 милиона лева по проекта.

На сесията ще бъдат гласувани програма и бюджет за дейността на фондация „Пловдив 2019″ за тази година. Освен това съветниците ще гласуват дали общината да стане член на Европейска асоциация на винените градове RECEVIN.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top