Корнелия Нинова подаде оставка

Причината, представянето на партията на последните избори

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка, съобщи тя на брифинг след излизането на окончателните резултати от изборите „2 в 1.“ Причината, представянето на партията на последните избори – БСП получи 7 на сто от вота на избирателите.

Националният съвет на партията трябва да реши дали ще я приеме, а конгресът на БСП е органът, който избира нов председател.

Оценявам нашите резултати като катастрофални. Поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка, свиквам Националния съвет. Един от зам. председателите трябва да довърши мандата“, каза Нинова.

Преди това лидерът на БСП благодари на гласувалите за партията.

Искам да започна с благодарност към всички, които ни подкрепиха. Беше хубава, жива кампания с много срещи с хората. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Няма победител на тези избори, защото всички губим гласове. Най-много ПП-ДБ над 300 000. ГЕРБ макар и да са спечелили трудно биха имали претенцията да управляват с доверие на по-малко от една десета от българските гласоподаватели. Тази фрагментация означава нестабилност“, каза Нинова.