Косата според зодията

624-300-kosa-zhena-grizha-vynshen-vid-boiadisvane-opashka

Кой знак как обича да носи косата си? Вижте какво е отношението на всеки от дванайсетте зодиакални знака към прическите и цвета на косата!

ОВЕН
Дамите от тази зодия обичат смелите решения и експерименти. Те са почитателки на ярките бои за коса или наистина екстремните прически, като наполовина обръсната глава, например. Често желанието им да направят нещо смело и драстично идва преди да обмислят добре решението, което може да доведе до силно разочарования и ядосване при вида на крайния резултат. Затова е добре да мислят, преди да действат, а също така да внимават и с боядисването в ярки и неособено естествени цветове, защото това може да доведе до увреждане на косъма.

ТЕЛЕЦ
Здраво стъпили на земята, не се заблуждават лесно и не са по спонтанните решения.
Те предпочитат прическата им да не се променя много-много, а да бъде добре поддържана, хубава и най-вече традиционна. Ако решат да се боядисват, то ще бъде в по-естествен и натурален цвят.

БЛИЗНАЦИ
Тяхната коса трудно може да бъде оформена в прическа, по-скоро ще бъде пусната свободно, необезпокоявана от фиби и ластици. Най-близкото до стилизиране би било да бъде вдигната с помощта на молив или четка за рисуване. Представителите на този въздушен знак обичат промяната и често това им личи по цвета или дължината на косата. Ако решат да експериментират, ще го направят на момента, а ако не им хареса резултатът, няма да е много страшно, нали косата расте, а и бързо ще забравят и ще насочат хаотичния си ум другаде.

РАК
Раците са абсолютни традиционалисти, за които домът е тяхната най-свята крепост, в която винаги могат да се скрият. По отношение на косата си, те също като Телците са традиционалисти. Експериментите с външния вид не са тяхната стихия, нито пък суетността. Косата на дамите ще бъде прилежно сресана. Много рядко някой фризьор ще успее да склони жената рак да си направи тежка и сложна прическа.

ЛЪВ
Дали е съвпадение или не, но повечето дами Лъв са с руса и често гъста, хубава, обемна коса (точно като грива). Ако имат как да се боядисат в златно, със сигурност ще го направят, за да могат всички хора без проблем още отдалече да забелязват как Лъвовете греят като малки слънца. Те искат винаги да бъдат неотразими и да изглеждат по най-добрия възможен начин, така че не щадят средства и време за косата си.

ДЕВА
Девите са дарени с природна красота и очарование. Те обаче залагат на сигурно изпитаното. Няма да експериментират с прически или цветове, по-скоро прилежно ще сресват косата си на път или ще я дигат в опашка, но винаги ще изглеждат спретнато. За тях красотата се крие в простите неща и залагат на изчистения и класически стил.

ВЕЗНИ
Везните се славят като справедливи и състрадателни. Освен това са чаровни и определено външният вид за тях е от значение. Дамите се увличат по кокетната ретро визия или по модерните дамски прически. Не биха сменяли всеки месец цвета на косата си, както Близнаците, например, но определено ще се стараят да са в крак с модните тенденции и всеки косъм да си е на мястото.

СКОРПИОН
Ако видите жена с огненочервена коса или гарвановочерна със синкав оттенък, то много е вероятно тя да е зодия Скорпион. За скорпионите е важно да излъчват респект, сексапил и скрит драматизъм. До голяма степен те са почитатели на добре изправената коса, прическите на черта, със също толкова прав бретон, под който да хвърлят искри очите им.

СТРЕЛЕЦ
Стрелецът е отново огнен знак, но не държи да се забелязва отдалеч, както иска Овенът. Но все пак не трябва да минава и незабелязан. Те харесват закачливите дамски прически – нещо като микс между Близнаци и Везни, тоест – хем да е непринудено, хем да е модно и красиво и не прекалено ексцентрично.

КОЗИРОГ
Козирогът трябва да излъчва президентско величие. Косата задължително да е добре сресана, красива, без нищо излишно по нея, в приятен натурален цвят. За Козирозите прекалената суета е признак на лош вкус, но задължително трябва да се поддържа добър класически стил – нищо да не е в излишък, нищо да не се натрапва.

ВОДОЛЕЙ
Също като Близнаците, това е въздушен знак, който иска да експериментира, да бърза, да научава още. Ако им остане време да обърнат внимание на косата си, то биха направили нещо наистина ексцентрично – като драстично скъсяване или кичури в ярък цвят. През другото време ще вържат шарен шал на главата си или ще се окичат с пера и всевъзможни аксесоари като шарени фибички и шноли, важното е да бъде шарено и весело.

РИБИ
Рибите имат склонност към пускането на дълга коса (за да приличат колкото се може повече на русалки). Това са от знаците, които обичат да обръщат внимание на външния си вид, да се грижат за косата си, но не и да я тормозят с тежки прически или често боядисване. Предпочитат по естествената момичешка визия.

Източник: edna.bg
Снимка: Thinkstock

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top