Костов: Далеч сме от съвременния футбол (ВИДЕО)

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Костов не бе доволен от качеството на играта при равенството 1:1 срещу Локомотив в Бургас.

„Не стана много красив футбол. Неочаквано за нас отборът на Локомотив игра с дълги подавания към Камбуров, оттам се търсеше една втора топка зад гърба на Крум Стоянов. Признавам, че не бяхме подготвени за такъв футбол. Играта се накъсваше по разни причини. Отстъпвахме във високите единоборства, особено през първото полувреме, в което Камбуров спечели доста от тях и се създадоха опасности пред нашата врата.

Но намерихме сили, поговорихме си на полувремето да променим нещо в нашата игра, влязоха резервите и наистина се промени облика на играта. Но като цяло, някои от нашите футболисти играха под възможностите си, особено средните играчи. Може би от притеснение, от желание, някои от тях не са адаптирани към българския футбол – имам предвид бразилеца Бризола.

Като цяло, имаше положения и за нас, и за Локомотив чПловдив), и двамата вратари имаха добри прояви.

Що се отнася до изравнителния гол, аз нямам правото да коментирам такива решения. Питайте ме за играта.Имаше много накъсвания на играта по различни причини. То е и психология. Ние напримерь ако вкараме гол точно в този момент, може да убиеш противника. Но аз не съдя никого, за мен сме далеч от критериите за съвременен футбол.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top