Кошмарни задръствания заради пореден ремонт (СНИМКИ И ВИДЕО)

Кошмарни задръствания предизвика поредният ремонт в Пловдив, видя репортер на DCNEWS. След затварянето на Второто кръгово на Панаира, шофьорите за пореден път отправиха звучни „благословии“ по адрес на градската управа заради едновременното затваряне на ключови булеварди и кръстовища.

Въпреки че за „Денят Х“ за кръговото движение на булевардите „Дунав“, Брезовско шосе и „Цар Борис ІІІ Обединител“ се говори от миналата седмица, вместо да бъде затворено още рано тази сутрин, традиционно това се случи по обяд.

 

В 11.15 ч. представителите на ОП „Организация и контрол на транспорта“, фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“ и КАТ тъкмо започнаха да се уговарят как точно да затворят ключовия участък. Накрая започнаха откъм „Цар  Борис ІІІ Обединител“, опитвайки се да озаптят шофьорите, които нахалстваха да преминават през пътните знаци и забранителните ленти.

Нагъл шофьор на БМВ с бургаска регистрация, се опита да се скара с униформените и въпреки лентите и указателните знаци, да мине през вече затвореното ляво платно. Накрая полицаите се принудиха да му съставят акт заради поведението му и неспазване на полицейските указания.

 

Подобна бе ситуацията и в останалите участъци на кръговото движение. Въпреки загражденията водачите се опитваха да преминават и се оказваха затворени в самото кръстовище, чудейки се накъде да отидат.

Пътният участък ще бъде преасфалтиран – ще се фрезова, ще бъде положен биндер и след това ще бъде асфалтиран с полимер модифициран битум. Тази процедура ще отнеме около 4-5 дни за полагане на биндера и един уикенд, в който цялото кръстовище ще бъде затворено за полагане на износващия слой асфалт, поясни Николай Шимбов, директор „Строителство“ във фирмата-изпълнител.

Заради ремонта бе променен маршрутът на автобусните линии, преминаващи през участъка.

Още четири рейса с нов маршрут

В момента кръговото движение не е затворено изцяло – оставена е по една лента за придвижване на автомобилите надясно, макар че пропускливостта му по този начин е много слаба. „Не можем да го затворим напълно, тъй като няма обходни маршрути за целия този трафик към индустриалната и търговска зона на Брезовско шосе и северната част на Пловдив, обясниха строителите. Заради това обаче, за минути се образуваха колони от автомобили, които изнервиха водачите.

Най-вероятно цялостното затваряне на кръговото няма да бъде тази събота и неделя, а следващата – 20 и 21 август, уточниха от „Пътинженеринг“.

 

Подобни статии

Top