Коя богиня си според зодията?

„Всички жени са си обикновени жени. Но аз съм богиня!“ Познато ли Ви е? Но това е лъжа, защото всяка от нас е богиня. Коя богиня сте Вие? Вижте в нашия хороскоп!

КОЗИРОГ – ХЕСТИЯ

Хестия е първата олимпийска богиня – вечно младата покровителка на семейното огнище и жертвения огън. Самият Аполон се е увъртал около нея, но тя го пренебрегнала, защото обетът за целомъдрие не е шега: щом си го дала, ще го спазваш! такива са и Козирозите. Всички техни любовни глупости са нещо много хубаво, разбира се, а за важните неща кой ще мисли? Разбира се Козирогът! Както Хестия, която предала на Прометей огън за нещастните смъртни. Козирозите първо ще се погрижат за останалите, а чак след това за себе си – поне така изглежда отстрани. На практика обаче Козирозите не трябва да се грижат за себе си, защото при тях всичко е наред. В смисъл, че всички те така и така го правят, само ние не забелязваме. И още нещо – римляните са нарекли Хестия Веста. Жриците на богинята Веста били длъжни да пазят девствеността си – не вечно, а само до края на службата им на богинята. Но за това получавали сериозни преимущества – освобождавали се от властта на баща си, имали право да се разпореждат със своето имущество, да помилват престъпници и да налагат наказания. Козирозите биха се съгласили на това без да размислят!

ВОДОЛЕЙ – НИКЕ

Нике е богинята на победата, символ на щастливия край. Често я изобразяват с крила или в поза на полет над земята. Внимение! Някой някога виждал ли е Водолей, който тихо се е скрил в ъгъла и тихичско да си стои там? Разбира се че не! Даже дамата Водолей да бъде насила накарана да стои на тихо, тя ще започне да жестикулира и говори с такава скорост, че всички ще бъдат уверени: Водолеят, както винаги кипи от жизнена енергия и оптимизъм – така е устроен. И, още нещо – Водолеите винаги побеждават. Винаги! Така че, ако ви е необходимо бързо да победите в състезание със съдбата, молете се на Нике. Т.е., сприятелете се с Водолей. Нике е щедра богиня, тя няма да се скъпи, за да ви осигури победа – има си в запас още много!

РИБИ – АФРОДИТА

Няма никакви съмнения в това, че Афродита се е родила под знака на Рибите. Защото тя първо е богиня на любовта, второ – на красотата. А и знае какво е мъка. Афродита е била влюбена в красавеца Адонис, но нещастникът, уви, загинал по време на лов. Афродита не могла да преживее мъката от смъртта му и се хвърлила от скалите на Лефкада право в морето. А и защо да не го направи, след като е безсмъртна, нали? Ако Рибите можеха, и те щяха да скачат. Впрочем, Рибите и без това умеят да страдат така, че на околните да им се свие сърцето и дори да се разплачат. А колко красиво страдат! На тази въдица се хващат онези, коит биха устояли пред красотата и загадъчността на Рибите. На практика никой няма шанс. Добре, че Афродита е добра богиня!

ОВЕН – АТИНА

Атина е най-почитаната богиня. Тя олицетворява мъдростта, покровителства науката и занаятите, изкуството, знанията и изобретателността. Но всъщност, основната й специалност е военната стратегия. Атина е единствената богиня, която използва мъжките атрибути – доспехи, шлем и копие.  Въпросът е, защо им е притрябвала на гърците богиня на войната, при положение, че вече са имали Арес? Ами защото богът на войната и битките бил вероломен и коварен и предизвиквал войни заради самата война. Атина покровителствала само тези войни, които били необходими. Момичетата Овни също биха нанизали неудобните на копие, но само заради принципа, а не защото настроението им е лошо. Разбира се, някои и това няма да издържат, но от слабаци Овните нямат нужда. Култът към богинята на войната не е за слаби хора, нали?

ТЕЛЕЦ – ДЕМЕТРА

Деметра е богинята на плодородието и покровителка на земеделието. Земеделието изисква тежък труд, затова култът към Деметра накратко може да бъде описан така: сега всички ние ударно ще поработим, а после ще си похапнем на корем с това, което богинята ни е изпратила. Богинята обикновено ни изпраща не само храна, но и вино. И ако може повечко от него! Няма никакви съмнения, че Деметра – това е Телецът: малко са тези, които умеят така да ценят  простите радости на вкусната храна, доброто вино и честната работа. Впрочем, не трябва да се мисли, че Деметра е безобидна покровителка на труда и вкусотийките. Веднъж Хадес похитил дъщеря й Персефона и, какво според Вас е направила Деметра? Изкарала негодника от преизподнята и добре го насолила. Така, че бедничкият се съгласил да пуска Персефона при майка й всяка година, а самият той да си отива в ада и повече да не се вясва. Телците предупреждават: така ще бъде с всеки, който посмее да докосне това, което им е скъпо. Ако ще и да е Хадес или дори Дяволът!

БЛИЗНАЦИ – ИРИДА

Ирида е вестителката на боговете, нейната задача е да разнася поръчения по целия свят: на земята, в морските дълбини и дори в царството на мъртвите. Гръмовержецът Зевс веднъж изпратил Ирида в Ада, връчвайки й бокал. И какво според вас е направила богинята? Наляла си вода от Стикс и я занесла на Олимп. Водата, ако помните, символизирала не само нерушимостта на клетвата, но и първобитния ужас. Изобщо, не се препоръчва да си миете ръцете в Стикс. А за Ирида това било нищо работа – за Близнаците също. Те са способни на най-невероятните постъпки, но само при едно условие: да им бъде много, много интересно. Близнаците са любители на пътешествията,  купонджии и приятели на всички. За тях няма граници. Ирида просто прелитала до покоите на Зевс. Точно така и жената Близнаци ще се запознае с президента на страната, ако й се удаде случай. Защото лекотата и обаянието са ключове към всички врати. И Близнаците ги притежават.

РАК – ГЕЯ

Гея е богинята на земята, майка на всичко, което живее и расте на нея, а също майка на Небето, Морето, титаните и гигантите. Накратко казано – майка на всичко. Също като Рака. Дай му да роди някого, да го възпита и повече няма да му е нужно. Не занимавайте Рака с глупости, не виждате ли, че човекът е зает с работа, а не с вашите глупости? Наистина, понякога наричали Гея Хтония, а прилагателното „хтоничен“ олицетворявало дивата природна мощ на земята – и на подземното царство също. И това е характерно за Раците. Раците са уникални майки, които, ако се налага, ще закопаят застрашаващия децата им в калта. И всъщност „дете“ – не е необходимо да бъде точно малко дете. Всекиго, когото обичат Раците, е негово дете. Такава е природата им.

ЛЪВ – ХЕРА

Хера е покровителка на брака, пазителка на родилките, но за това никой не помни. Затова всички помнят, че Хера е жената на самия Зевс, първата дама на Олимп. А всъщност третата, защото преди нея Зевс е имал други две жени, но никой не помни нищо за тях. Хера, чието име се превежда като „господарка“, не търпи никакви съперници. Натурална Лъвица: или ще бъде първа и единствена, или по-добре да си потърси някой друг Олимп. Досега обаче такова нещо не се е случвало, защото кой с акъла си ще започне да си съперници с Лъвица? Някои са се опитвали да си съперничат с Хера и знаете ли каке свършило всичко? Правилно: „Всички са умрели“!

ДЕВА – ТЕМИДА

Темида е тази същата съпруга на Зевс, за която никой не помни. В смисъл, никой не помни, че тя е била жена на Зевс, това, че тя е богинята на правосъдието, опитай се да забравиш! Темида е символът на безпристрастността и и справедливостта, а също и на божия глас: волята на Зевс оповестявала именно Темида, тъй като разни слабаци оглушавали от гръмовния глас на върховния бог. Схванахте ли? Ако Девата казва нещо, с нейните устни ви говори истината. Ако Девата казва нещо, което не ви харесва, ще ви се наложи все пак да го чуете, защото Девата не греши: нейната личност е безинтересна – Девата оценя фактите.

ВЕЗНИ – ПЕРСЕФОНА

За Персефона, както е известно, се сватосвали най-завидните женихи на Олимп – Арес и Аполон. Но, съдейки по всичко, очарователната дъщеря на Деметра се е родила под знака на Везните, защото така и не успяла да избере някого от тях. Все пак животът й бил устроен – и то много добре: красавицата била отвлечена от Хадес в царството на мъртвите и двамата си заживели съвсем щастливо. Идеалният вариант за Везните: не трябва да решават нищо, нещата се решават от самосебе си. Наистина, майката на Персефона трудно се разбирала със зет си, затова младите подписали брачен договор: две трети от годината Персефона живее на Олимп, а една трета – в подземния свят. Ако можеха да избират, Везните също щяха да живеят така: по два начина – и двата верни. Това ще бъде личен рай за Везните. Личен рай и личен подземен ад – толкова е хубаво!

СКОРПИОН – ХЕКАТА

Хеката дарява мъдрост в народните събрания, щастие по време на война и богат улов по време на лов. Всичко това тя обаче прави за да отвлече вниманието, защото всъщност е богиня на Преизподнята. Хеката обучава смъртните на вълшебства и магии, покровителка е на вещиците и отровните растения, а също се среща с мъртвите души на кръстопътищата. Изобщо, за да разберете, Хеката е тази богиня, от която се боят всички, даже тези, които наричали Хадес земен червей. Разпознахте ли жената Скорпион? Да, това е тя. В Скорпиона се влюбват от пръв поглед, но се страхуват да се приближат към него – усещат с кожата си, че тихите води са най-дълбоки. Жената Скорпион обаче не се бои от това: на нея й е все едно дали ще й се поклонят – рано или късно, така или иначе. Съмнявате ли се? Тогава знайте, че според една от версиите, знаменитата Статуя на свободата е Хеката. Тръненият венец е бил точно на нейната глава. И никога не сте се замисляли, защо за свободата е нужен факел? Да осветява пътя на хората? Ами всъщност – да. Нека, в тъмнината, в която заповядва Хеката!

СТРЕЛЕЦ – АРТЕМИДА

Артемида е богинята на лова и покровителката на всичко живо. А също – пазителка на женското целомъдрие и помощница на родилките. Но как може да се покровителстват абсолютно противоположни неща? Ами много просто! Погледнете на Стрелците: те са толкова устремени натури, че понятоето когнитивен дисонан им е чуждо. Стрелците са способни да приемат и разберат всяка идея, всяко вероизповедание и всяко виждане. Това, разбира се, не означава, че момичето Стрелец е готово да приеме тези неща. Тя има универсален отговор на всеки въпрос: важното е да бъде в играта, а после ще стане ясно как ще вървят нещата. Освен това всяка от противниковите страни смята, че Стрелецът изцяло и безрезервно ги подкрепя. И с това се примиряват, а Стрелецът отива да събира други противници.

Източник: cosmo.ru

Подобни статии

Top