Коя е госпожа Джихад?

Ислямистите остават в ареста

Наричат я госпожа Джихад, по документи е Александрина Ангелова, а в средите на мюсюлманите е известна и като Мерикшен. Тя е единствената жена у нас, обвинена в радикален ислям и проповядване на война.

Името ѝ нашумя след акцията на ДАНС, при която бяха задържани 7 души. В момента имамите и Александрина Ангелова са в ареста, след като в четвъртък Пловдивският апелативен съд постанови постоянна мярка задържане под стража.

Любовта към Хасан Щърбов отвежда преди няколко години Александрина в село Старцево, край Златоград. Запознали се по интернет, харесали се и заживели на семейни начала. Мъжът е имам в селото. Той е и един от свидетелите срещу нея по делото за радикален ислям. В родната му къща откриваме неговите близки.

Тук в село Старцево живее и още един от свидетелите срещу Мерикшен, както е позната в мюсюлманските среди Александрина. Моника Феизова е жената, чиито разкази повеждат разследващите по следите на Александрина Ангелова. По нейни думи, арестуваната е подучвала жените в района как да карат мъжете си да носят бради и да се обличат в арабски носии.

Майката на Александрина, която живее в Белгия, разбрала наскоро, че дъщеря й е напуснала Старцево. Учудила се, когато разбрала, че дъщеря й е приютена от майката на основния заподозрян по делото за радикален ислям Ахмед Муса Ахмед в Пазарджик. И тя, като останалите близки на момичето, твърди, че дъщеря ѝ е невинна.

Източник: novanews.bg

Подобни статии

Top