Крадец на съд за източване на чужди банкови карти - DC news

Крадец на съд за източване на чужди банкови карти

33-годишен сяда на подсъдимата скамейка за кражби и източване на чужди банкови карти, съобщиха от Окръжната прокуратура. Магистратите внасят обвинителен акт в Окръжния съд срещу него за това, че в условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот е отнел чужди движими вещи, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои и за използване на платежни инструменти, без съгласието на титулярите.

До края на 2015 г. Ферди Ю. бил извън страната, но след като се прибрал у нас, заживял при приятелката си в Пловдив. На 18 януари, тази година, той отишъл с опела си в подземните паркинги на два магазина в града под тепетата. Там от две коли – „Мерцедес“ и „Тойота Авенсис“, задигнал две дамски чанти с различни вещи, докато собственичките им пазарували в магазините.

Общата стойност на откраднатото е 789 лева, уточняват от прокуратурата. В чантите имало и две дебитни карти, от които още същия ден Ферди изтеглил от различни банкомати общо 180 лева. Собственичките непредпазливо били оставили ПИН-кодовете им, написани на листчета в чантите.

Ферди Ю. е стар познайник на полицията и е осъждан за кражба. Спрямо него е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. В момента той се намира в затвора в Пловдив.

Ако бъде признат за виновен, крадецът може да получи до 10 години затвор, уточняват от пресцентъра на прокуратурата в града под тепетата.

 

Подобни статии

Top