Крадците задигат дамски чанти и портфейли

Крадец задигна дамска чанта с 1500 лева, банкови карти и лични документи от офис на ул. „Царевец“ в пловдивския квартал „Христо Смирненски“, съобщиха от полицията. 63-годишна жена се оплакала вчера във Второ РУ, че около 14.40 часа от незаключен фирмен офис неизвестни за откраднали чантата й. По случая е образувано досъдебно производство и крадецът се издирва.

При друга кражба от избено помещение на ул. “Д-р Иван Кесяков” в Кючука неизветен крадец задигнал два велосипеда на обща стойност 500 лева. Полицаите от Първо РУ установили, че крадецът е разбил избата в периода 12-14 юни. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

41-годишна жителка на първомайското село Крушево също изгоряла с 1300 лева заради кражба. Пред полицаи от РУ-Първомай жената разказала, че вчера, за времето между 7.00 и 8.00 часа, й било откраднато портмонето, в което били парите. Жената разказала, че то било взето от багажника на колелото й, което тя оставила, без да има кой да го наглежда пред селския магазин.

Междувременно ченгетата задържаха двама крадци, задигнали през март портмоне с лични документи и 140 лева от офис в Пловдив. Доказано било, че кражбата е извършена от 38 и 51-годишни пловдивчани. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив извършителите са задържани за срок до 72 часа.

Подобни статии

Top