Крадците на кабел от жп линиите остават в ареста

Пловдивският районен съд остави в ареста 30-годишния Васил Георгиев и 44-годишния Янко Стоянов от Стамболийски. Двамата премахнали знак и откраднали кабел, предназначен за обезпечаване на сигурността на движението по жп-транспорта. Те са обвинени в кражба при опасен рецидив. Повече за обвинението вижте ТУК!

На 22 февруари 2016 г. в района на жп линиите край гара Стамболийски, двамата откраднали 18,8 метра сигнален кабел, предназначен за обезпечаване на сигурността на жп транспорта. Установено е, че чрез посочения кабел се захранвали сигналите, разрешаващи влизането и спирането на влаковете в гара Стамболийски.  По този начин  обвиняемите Георгиев и Стоянов създали опасност от едновременно навлизане на два срещуположно движещи се влакове в района на гарата и настъпване на сблъсък между тях или дерайлиране. Така изложили на опасност живота на пътуващите, както и имуществото в БДЖ.

Двамата са осъждани многократно за кражби.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата обвиняеми. Те са обвинени в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка, тъй като са извършители и на други кражби. Налице и опасност да се укрият.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Окръжен съд.

Подобни статии

Top