Крадците от Устина били наети да пребият фермера и тъста му (СНИМКИ)

Пловдивската окръжна прокуратура освободи под парична гаранция фермера и тъста му, които пребиха до смърт крадец и простреляха негов съучастник сутринта на 8 февруари в землището между Кричим и Устина. 10 000 лева ще трябва да плати Георги Котларов, 5000 лева е паричната гаранция за тъста му Димитър Кацаров.

Прокуратурата повдигна обвинения срещу двамата за убийство в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалите с насилие или т.нар. афект.

Установена е и самоличността на убития и ранения крадци. Те са баща и син от пазарждишко село и се казват Йордан и Петър Габерски. 51-годишният Йордан е бил осъждан за убийство и въоръжен грабеж. Синът му Петър е на 27 години.

Около 6.00 часа на 08 февруари пред селскостопанските постройки на ферма в местността „Тепелика“ /между  Кричим и  Устина/, бащата и синът, въоръжени с метални тръби и боксове и с качулки на главите, нахлули в границите на фермата на Георги Котларов. Там обаче били собственикът и тъста му Димитър.

При физическия сблъсък помежду им, Кацаров произвел два изстрела с пистолет, като куршумите попаднали в телата на нападателите. След това Котларов и тъста му пребили крадците, като в резултат на побоя Петър Габерски починал, а синът му Йордан се намира в тежко състояние в УМБАЛ „Св. Георги“.

Разследващите работят по версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой над фермерите. При извършения обиск в дома на бащата и синът, са били открити и иззети пари за поръчката.

Подобни статии

Top