Край на евтините таксита в Пловдив - DC news

Край на евтините таксита в Пловдив

Такситата в Пловдив от днес ще возят на минимална тарифа 65 ст. през деня и 75 ст. през нощта. Това реши Общинският съвет по предложение на Асоциацията на таксиметровите шофьори. За първи път в Пловдив се определят минимални цени на таксиметровите услуги по предложение, което внесе зам.кметът на града Александър Държиков.

Той е категоричен , че цената е определена на базата на искане на Асоциацията на таксиметровите шофьори в града. От трибуната на общинския съвет обаче председателят на националната асоциация за защита на таксиметровите шофьори Георги Ряпов поиска фиксиране на минималната дневна тарифа на 75 стотинки. „Не може автобусите да возят на 1 лев на километър, при това получават и субсидии от Община Пловдив , а такситата да трябва да работят на по-ниска цена”, посочи още Ряпов.

Според него реалната себестойност на превоза на база изчисленията дори би трябвало да струва 1 лев и 75 стотинки на километър. Въпреки изминението и отпадането на тарифи от порядъка на 45 стотинки и превоз- 3 лева от точка до точка от асоциацията обявиха, че още през следващата седмица ще обжалват в съда днешното решение. Запазват се и максималните цени за Пловдив. Таксисата нямат право да возят на територията на община Пловдив по-скъпо от един лев и 10 стотинки на километър през деня и лев и 30 стотинки през нощта.

Подобни статии

Top