Красен Кралев: Когато ГЕРБ и правителството работят, има какво да откриваме!

Министърът на спорта Красен Кралев, норвежкият посланик Гюру Катарина Викьор и кметът на Пловдив Иван Тотев прерязаха лентата на новоизградения Младежки център на Гребната база в Пловдив. Центърът е изграден по Програма „Деца и младежи в риск“ на Европейското икономическо пространство и е финансиран със средства от норвежкото правителство.

Общата стойност на проекта, по който е изградена сградата е близо 2,5 млн.лв. Специално за откриването в Пловдив пристигна министърът на спорта Красен Кралев.

Този център е уникален! В него са инвестирани над 3 милиона лева, за да може да се помогне на младежите в Пловдив, независимо от тяхната социална, етническа и религиозна принадлежност, да се чувстват пълноценни граждани, за да може особено на младежите в риск да се помогне да намерят правилния път и професионална реализация, заяви Кралев.

Младежкият център включва изцяло нова 3-етажна сграда с помещения за провеждане на срещи, конференции, семинари и неформални образователни дейности. Центърът, който е насочен към младежи в риск на възраст от 15 до 29 години, разполага също с 14 стаи за настаняване, някои от които са предназначени за хора с увреждания.

Бях впечатлена какво прекрасно място са тези центрове за младите хора в България, особено за тези, които са в риск от изключване от обществото. Те могат да бъдат ангажирани в различни извънучилищни занимания съвсем безплатно, да получават консултации и да бъдат поощрявани да следват своите мечти, посочи Н. Пр. Гюру Катарина Викьор – посланик на Кралство Норвегия.

В непосредствена близост до триетажната сграда на Младежкия център, е изграден уникален спортен комплекс на открито с площ 10 дка. Новото спортно съоръжение е втори етап от проекта за новия Младежки център, който се финансира с 1 750 000 лева от община Пловдив.

Подобни статии

Top