Красиви моми и ухаещи рози удивиха чужденци в Карлово (СНИМКИ И ВИДЕО)

Две царици на розата орисаха Подбалкана за здраве за здраве и берекет днес по време на Празника на розата в Карлово. Тазгодишната карловска царица Марина Свиленова и предшественичката й от миналата година Карина Димитрова смаяха с красотата си туристите, дошли на традиционния майски празник, почитащ царицата на цветята – розата.

С пищен ритуал „Розобер” на градините с дъхави рози край карловския квартал „Сушица“ домакините посрещнаха стотици гости от Япония, Австрия, Аржентина, Бразилия, Уругвай, Китай. Сред тях бяха също посланици и други официални лица, дошли да се насладят на ароматния гюл.

Празникът започна с розобер в градините, в които се бере цвят от няколко седмици. След това в града се проведе шествие и голям фолклорен празник. Гайдари от Калофер и кукери от селата на общината предвождаха шествието, в което яки мъже носеха на раменете си трона на царицата на розите.

Розовата фиеста се пренесе в центъра на Карлово, където кметът д-р Емил Кабаиванов представи пред гостите и жителите на града коронясаната Царица и й предаде символа на града-златната роза.

 

„Благославям хората от Долината на розите, обещавам да пазя хората от моето царство, тук, където трудолюбието и радостта от труда са виновни, за да бъде отгледана Царицата на цветята-Розата, благоуханното цвете на любовта. Аз, Царицата на Розата ви повелявам-живейте в мир, с прекрасни помисли, в преклонение пред красотата”, каза столичанката Марина Свиленова, която тази година спечели титлата.

Празникът продължи с фолклорен концерт на местни самодейни състави. Вижте повече във видеото на karlovo.tv!

 

Подобни статии

Top