Красота в размер 30 X 30 в галерия „Аспект“

Изложба в галерия Аспект

Малкият голям формат“ – изложба с това мото е подредена в галерия „Аспект“. В нея участват 23–ма художници с картини с размер до 30 кв.сантиметра. Второто издание на експозицията е своеобразен паноптикум на съвременното българско изобразително изкуство.

Всички поканени художници с удоволствие приемат да участват в изложбата и предоставят по няколко творби, повечето от които са рисувани специално за експозицията. Малкият формат е своеобразен тест за твореца, доказателство за неговото майсторство и за степента на владеене на занаята.

Много по-лесно за един художник е да развие идеята си върху голямо платно, даващо му свобода на действие и пространство за изразяване, докато малката картина изисква друг подход, казва галеристката Олга Петрова.

Това прави малкия формат голям. В изложбата участват автори, утвърдени имена в изобразителното изкуство както от Пловдив, така и от цялата от страна. Пъстрата палитра от възрасти, стилове, теми, цветови гами и настроения; живопис, рисунка и графика съжителстващи хармонично в залите на галерия „Аспект“ публиката може да види до 26 март.

Подобни статии

Top