Крачанов: Изиграхме много силен първи гейм (ВИДЕО)

Мила Пашкулева: Публиката е много важна за нас и се надявам да ни помогне за победа над Вашаш

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов коментира двубоя срещу Савино Дел Бене (Скандичи) в Шампионска лига.

„Изиграхме доста силен първи гейм и смятам, че това е нашият стил на игра. Това е играта, която трябва да търсим и да става по-постоянна. Може би имаше притеснение след този гейм, че можем да направим нещо повече и дойде спада във втория гейм, но играхме и срещу много силен противник. Със сигурност, когато не играеш официални мачове. Играхме приятелски срещи, но едно е приятелска среща, друго официален мач.

Днес определено играхме по-силно от мача във Флоренция, но те знаят как да печелят тези мачове. Те са състезателки на много високо ниво. Превключат ли на други обороти разликата става огромна. Това са волейболистки спечелили всичко, а на нас ни липсва този опит. Погледът винаги е бил към мача срещу Вашаш Обуда (Будапеща) и сме риалисти и знаехме, че трудно можем да се противопоставим на тези два гранда.

Цялата подготовка е на насочена за мача във вторник. Важното е да играем както в първия гейм днес, да бъдем по-постоянни и ако успеем да го направим и с цялата подкрепа от публиката мисля, че ще излезем победители. Трябва да се подготвим още по-добре, за да извлечем максимума. Ние ще излезем да се борим и това е нашата възможност да играем в ЦЕВ и се надявам да го направим“, заяви Борислав Крачанов.

Волейболистката на Марица (Пловдив) Мила Пашкулева също говори след двубоя срещу италианския отбор Вито Дел Бене (Скандичи) в Шампионска лига.

„Изиграхме силен първи гейм, след това дръпнахме леко надолу, но опитваме да извадем с всеки мач да извлечем позитиви. Очакванията ни са победим следващата седмица. Това определено е най-важният мач, който сме имали. Надявам се залата да е пълна и да ни подкрепят колкото се може повече хора. Публиката е много важна за нас и се надявам да ни помогне за победата. В тези мачове се играе освободено и излизаш и показваш какво можеш. Този отбор е един от най-добрите в света и само можем да се радвам, че играем срещу такива отбори“, заяви Мила Пашкулева.