Кривия и Йордан Йовчев обличат баскетболни екипи за Мача на звездите

Двама действащи футболисти ще се включат в кампанията „Аз обичам баскетбола“, който ще стартира със Звездния 3х3 турнир между знаменитости в тазгодишния Престиж Мача на звездите. Целта на кампанията, която ще продължи няколко години, е да привлече към баскетбола нова аудитория, както и децата, които да тренират спорта с оранжевата топка. Живата легенда на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист №1 на България за 1999 г. Александър Александров-Кривия и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова ще са останалите участници, а последният шести ще бъде обявен в средата на седмицата.

Организационният комитет на Престиж Мача на звездите ще представи днес на нарочна пресконференция събитието. Кметът Иван Тотев, футболист №1 на България за 1999 г. Александър Александров-Кривия, спортният директор на Национална баскетболна лига Сандра Велчева и организационният директор на събитието Стефан Августинов ще дадат повече информация за събитието.

Организационният комитет на Престиж Мача на звездите вече обяви подкрепа в кампанията „Кауза НИКИ“, която набира средства за Николай Попов. Младежът страда от остра форма на левкемия и има нужда от трансплантация на костен мозък. Средствата ще бъдат набирани в дарителски кутии по време на събитието, но можете да помогнете и чрез sms DMS NIKI на 17 777 и директно в банкова сметка BG42CECB979040C4360100 в ЦКБ АД.  Организаторите на Престиж Мача на звездите ще направят и жест към Комплекс за социални услуги за деца и семейства – гр. Брацигово и на събитието ще присъстват 23 малчугани.

По 5 участници ще се състезават в конкурсите Хипер Забивки, Тройки Троя и Споко Умения, които са също част от Престиж Мача на звездите и ще бъдат излъчени директно по БНТ1. Те също ще бъдат обявени на пресконференцията.

Победителите в конкурсите, както и Най-полезният играч на Мача и Най-добрият млад играч ще бъдат сурпризирани с таблети от генералния спонсор на Национална баскетболна лига. Един таблет вече бе изтеглен за участник в гласуването, а още един ще отиде в публиката по време на Мача.

Припомняме, че някой от закупилите билет за Престиж Мача на звездите 2016 ще има възможност и за парична печалба от 10 000 лв. при кош от центъра на почивката.

 

Подобни статии

Top