Криминалист: Намерихме питбул с откъсната муцуна (СНИМКИ И ВИДЕО)

Питбул с откъсната муцуна са открили криминалистите, извършили акцията по разкриването на арената за кучешки боеве в индустриалната зона на район „Северен“ през октомври 2016 г. Това заяви при разпита му в съдебна зала първият свидетел по делото срещу собствениците на питбулите Иван Иванов и Константин Иванов – инспектор в сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР-Пловдив.

По време на разпита той разказа, че акцията била извършена по сигнал, постъпил в Криминална полиция, за организиране на боеве с кучета в „Северен“. Веднага бил сформиран екип от криминалисти, които извършили проверка на място в индустриалната зона срещу КАТ. Полицаите нахлули в сграда на няколко етажа, в окаяно състояние, която била на ул. „Георги Бенев“. В двора се натъкнали на кучешки колиби, във всяка от които имало питбули.

При влизането на ченгетата в имота, от сградата излязъл Константин Иванов, син на собственика – Иван Иванов, който пък е бивш полицай от Пазарджишката дирекция. Когато униформените го попитали какво прави там обяснил, че е дошъл да нагледа кучетата на баща си и да ги нахрани. Първоначално отрекъл в сградата да са се провеждали боеве, но впоследствие казал, че схватки е имало до месец-два, преди полицейската акция. „Това за нас беше основание да огледаме, затова влязохме вътре, а и едно от кучетата беше с видими наранявания по муцуната. Муцуната му направо беше откъсната“, каза полицейският инспектор.

Когато ченгетата влезли в сградата, в едно от помещенията се натъкнали на арена за кучешки боеве с размери 2 на 2,5 метра, оградена с дървена ограда с височина 60-70 см. Край нея имало 2-3 дървени клина. Арената била застлана с мокет, върху който имало петна от засъхнала кръв. Отстрани имало натрупани мебели – предимно столове, имало и прожектори, насочени към арената. Претърсили и другите помещения. В едно от тях имало възрастни кучета, вързани на опънат синджир, на разстояние едно от друго, а в друго – на по-горния етаж, малки кученца в оградено пространство. Според обясненията на Иванов-син, имало и женско куче. В друго помещение пък били открити лекарства и хранителни добавки, които се ползвали за натрупване на мускулатура при хората. Намерена била и пътека за тичане – за тренировка на кучетата, направена от подръчни материали.

1 2 3

Подобни статии

Top