Кристиан Танев – влогърът без цензура от Пловдив

Кристиан Танев - влогър

Какво представлява влогърството? Кой е Кристиан Танев и защо е толкова известен без дори да се е появявал във вестниците, по телевизията или в рекламните банери по сайтовете?

В следващите редове ще ви запознаем с най-успешния пловдивски влогър, който има над 18 хил. абоната в канала youtube, а всеки негов клип се гледа ежедневно от около 8000 български тийнейджъри.

Всичко започва през 2006 г., когато Кристиан качва няколко клипчета в мрежата, които самият той определя като „тъпи“.

Това обаче го забавлява, постепенно се увлича, и през 2008 г. вече работи като мениджър на няколко канала на английски. До преди две години работи изцяло за други влогъри и от време на време създава свои клипове просто за удоволствие.

Пред очите на 20-годишния Кристиан се издигат много влогъри, които той е рекламирал. Признава, че основната причина, поради която не е работил активно върху собствени неща, е собственият му мързел.

„Бяхме малка общност и имахме амбиции да пробием заедно. Много от тези, на които съм правил реклама, сега имат над милиони гледания“, споделя младежът.

Преди около година Кристиан възобновява любимото си занимание, а от октомври 2014, вече се захваща по-сериозно със запис на собствени клипове. Вече има около 20 видеа на български, като последният до този момент е събрал над 2000 харесвания от феновете.

Всички, които са гледали видеата на Кристиан, знаят колко просташки и вулгарен е езикът му. В действителност 20-годишният влогър е завършил е Френската гимназия и от 13-годишен изкарва сам прехраната си.

На този етап не смята да продължава образованието си и да става висшист. „Парите и времето за някаква диплома мога да вложа в бъдещите си проекти. Така, когато отида някъде, ще имам реално какво да представя, а не просто някакъв документ на хартия“, смята той.

Талантите на Кристиан не се изчерпват само с правенето на забавни клипове и пародирането. Преди е бил запален по рисуването, вземал е уроци по оперно пеене, занимава се с програмиране, а понякога прави One Man Show във Фабрик бар.

Не смята да емигрира в чужбина, но в най-скоро време възнамерява да отиде на дълга почивка в Австралия, където шефът му, който му е много добър приятел, му е осигурил жилище.

Около седмица отнема на Кристиан да изработи свой клип. Идеите събира през седмицата, пише сценария в събота, записва в неделя и след това си оставя около 2-3 часа за редакция.

Склонен е да се занимава със сериозни теми след като надмине 30 хил. абонати, тогава ще пусне бонус канал.

От декември насам гледанията на видеата му са се увеличили тройно, само през първата седмица имат около 32-33 хил. посещения. „Пиша и Редактирам клиповете ми сам, единственият, който ми помага за снимането е моят добър приятел Тонкис, който играе баща ми в тях.“, допълва пловдивчанинът.

Хейтърите са тези, които дават стимул и материал на Кристиан. В клиповете си той не се притеснява да ги „нарежда“ с обидни думи и псувни и е категоричен, че не би си наложил цензура.

„Не ми отива да играя мил и да правя изчистени неща“, казва той. Освен това смята, че в България няма влогър, който да прави клипове за аудиторията над 15-16 години.

Видеата на Кристиан се гледат главно от по-големите, основно те го разпознават и по улиците.

Темите за видеата си Кристиан измисля съвсем сам. Спомня си, че в първия си клип е отговарял на въпроси, които почитатели са му задавали в мрежата. Смята, че в България простотията е на почит, реалист е и допълва, че псувните могат да се чуят навсякъде  – по улиците, на опашката в магазина, дори вкъщи и в училище.

Получавал е обвинения, че заради просташкия му език, България деградира.

„Моят съсед Сатаната“ е книгата, която Кристиан започва да пише преди време. Освен нея той е имал готов сценарий за късометражен филм, както и 7 сценария за уеб сериал.

Финансирането на голяма част от проектите също било уредено, когато Кристиан е сполетян от истинско нещастие за всеки компютърен спец.

Харддискът, в който пази всичко изгаря и 7-месечният труд на влогъра отива на вятъра. Оттогава той пази нещата си на няколко места, за да е сигурен, че нищо няма да изчезне.

Книгата е била замислена като комедия с черен хумор. Историята е за човек, който умира, попада в ада и там среща своя съсед – Сатаната. Кристиан мисли скоро да продължи с писането, като този път ще се допита до свой изключително начетен познат, който е наясно с всички религии.

Така творбата ще стъпи върху реални факти и ще се пародира със знания.

Един от добрите приятели на пловдивския влогър е най-популярният човек сред тийнейджърите в момента – Емил Конрад. Триото се допълва от Цуро – още един български влогър с много фенове в мрежата.

Кристиан и Емо се запознават през ноември на влогърска среща и веднага си пасват. „В началото сцената на влогърите в България беше много ограничена, хората дори нямаха представа и от чуждите проекти.

Емо се захвана много сериозно и успя да наложи влогърството у нас. Разчупи виждането за нас и на това се дължи успехът му в момента“, споделя Кристиан.

Кристиан харесва книгата на Емил Конрад, защото му допада най-вече искреността и непретенциозността в нея. „Направих му лека реклама в собствения си профил във Фейсбук и веднага започнаха да злорадстват и да ме питат колко ми е платил“, смее се Кристиан.

Пловдивчанинът дори е правил компания на Емо по време на представянето на книгата в града под тепетата.

Кристиан споделя, че навсякъде има завист – дори и сред влогърите. Самият той се радва за успеха на Емил, дори е бил заедно с него на представянето му на книгата в Пловдив. „Не искам да влизам в интриги, а и повечето хора не разбират същността на думата колаборация. Не може да искаш да си сътрудничиш с Емо примерно, при положение, че ти имаш едва 100 гледания, а той стотици хиляди“, завършва той.

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Disable написа:

    Според мен Кристиан заслужава много повече гледания и така нататък, но това ще се постигне с времето!
    Ще се радвам да чета още такива статий!

Top