Кристиян Костов на финала на Евровизия (ВИДЕО)

България стана първият финалист в конкурса „Евровизия“ снощи, след като младата звезда на българския поп Кристиан Костов представи страната ни на втория полуфинал с емоционално изпълнение и ефектно светлинно шоу. Според букмейкърите той има реални шансове да влезе в Топ 3 на конкурса.

Кристиян бе с пореден номер 15 и покори публиката с песента Beautiful Mess. Гласуването започна след като свършиха изпълненията на всички 18 участници.

За българския представител можеха да гласуват зрителите и журитата от 20 страни – Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия.

Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) от България може да се гласува за другите изпълнители, но тези българи, които се намират в една от изброените държави, имат шанса да подкрепят Кристиан Костов.

Сънародниците ни трябва да гледат местната телевизия, която излъчва конкурса и да следват посочените инструкции и телефонните номера, които се появяват на екрана. Вотът на зрителите започва веднага след края на последната конкурсна песен.

Вижте официалното видео с песента на Кристиян.

Подобни статии

Top