Крушарски забива четирима на пейката, ако не преподпишат с Локо

Изборите в БФС трябва да са на 1 юни, в Деня на детото, всички сме в детската градина

Ексцентричният бос на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски се завърна от Аржентина и коментира ситуацията в тима и в българскиь футбол.

„Съсредоточен съм в бизнеса си. Отделно работя за кандидатурата си за президент на БФС и всичко свързано с Локомотив (Пловдив).

Ще натъртя за последно пред всички. Евандро, Хоркаш, Паскалев и Дион със сигурност сядат на пейката, ако не преподпишат. Аз няма да бъда блоготворително дружество. Ще загубя 200 000 лева, но спирачката вече работи.

Ситуацията около капитана Митко Илиев е различна. Договорът му също изтича. Аз няма да позволя той да напусне „Лаута“. Нека мине първенството. Ще видим Митко какво мисли занапред. Ако се отказва от футбола, ще работи в Локомотив.

Крушарски потвърди, че е имало момент, в който спортния-директор Илко Пиргов и старши-треньорът Александър Томаш не са си говорили и са в оптегнати взаимоотношения.

„Имаше такъв момент. Сега всико е изгладено“, заяви Христо Крушарски пред BGDerby.com.

„В момента виждаме нормални процедури. Трябва всичко да си мине по реда, да се свика конгрес и – каквото сабя покаже. Дайте да вършим работа, да се готвим за конгрес и всеки да си покаже програмата, за да преценят хората кой ще свърши работа. Като кучетата сме – нито ядем кокала, нито го даваме на другите и само лаем“, анализира собственикът на Локомотив (Пловдив).

„Какво е значението дали ще е на 15 март? Важното е да има добре подготвен конгрес. Какъв е проблемът, ако е на 1 юни? Всички сме детска градина, така че ще пасва най-много.“

Според Крушарски новият президент трябва да е ръководил поне пет човека през живота си. „Ще продължа традицията на Батето (б.р. – Иван Славков), който беше обигран управител. Доказал го е не само в България, но и в световен мащаб. От 20 години до него съм научил доста неща и ще ги използвам за моята дейност в спортното поприще”, заяви Крушарски пред bTV.