Крушарски няма да се маха, но заплаши общината да премести Локо в друг град

Христо Крушарски няма да напуска Локомотив (Пловдив) при какъвто и да е резултат от гласуването за базите днес, но пък заплаши да премести тима в друг град, съобщава „7 дни спорт“.

Днес Общинският съвет на Пловдив ще обсъжда искането на Локомотив за получаване под формата на дарение на около 200 дка общинска собственост. От клуба пожелаха да получат за безвъзмездно ползване стадион „Локомотив“, както и недостроения хотел на „Лаута“, два терена в жк „Тракия“, където да бъде изградена новата база на клуба и да се направи жилищно строителство. Предварителните очаквания сочат, че желанието на Локомотив (Пловдив) и в частност на собственика Христо Крушарски едва ли ще бъдат удовлетворени.

„Няма да се откажа независимо от решението. Нека феновете да са спокойни. Проблемът е, че вече имаме над 400 деца в школата, а не разполагаме с база“, сподели Крушарски.

„Само ще кажа, че до момента на практика съм инвестирал около 1 млн. лв. на стадион „Локомотив“. Аз няма да занеса стадиона в гроба с мен, вече съм на 60 години и не се знае още колко ми е писано. Готов съм, ако трябва, и заедно с общината да правим стадиона, дори и акции да им дам. Когато аз съм бил в политиката, Дани Каназирева и другите настоящи управници са били в първи клас“.

Крушарски намекна за преместване в друг град: „Може и да е в близост до Пловдив, дори преди време един друг кмет ме покани в неговия град“. Анализът на имотите, желани от Локомотив, бе направен от наетите от общината фирми. Пазарната им цена е над 48 млн. лв. с ДДС. Клубът дължи на Пловдив 172 307,50 лв. за концесията на подлеза на Централна гара, която бе прекратена през 2014 г.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top