Крушарски плати 100 бона и спаси лиценза на Локо!

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски спаси професионалния лиценз на клуба за сезон 2016/2017 година. Финансовият благодетел на пловдивчани разреши наследените от предишни ръководства дългове към различни контрагенти, които се явяваха пречка в това отношение. На по-голямата част от претендиращите са им изплатени парите, а с някои са подписани споразумения за изчистване на борчовете към тях, съобщава „7 дни спорт“.

Само вчера от „Лаута“ на практика са направили изплащане на около 100 хиляди лева на свои бивши футболисти. Преговорите продължаваха до късно следобед, а до някои преводът ще стигне днес.

Вчера пловдивчани осигуриха дължимото на Ангел Грънчов, Диян Молдованов, Атанас Атанасов и Богомил Дяков. На Грънчов са платени около 10 хиляди, а другите трима са прибрали средно по около 3 месечни заплати.

От Локомотив са постигнали споразумение и с бившия си нападател Жоел Мендес, който претендира за около 30 хиляди евро. Неговите пари ще бъдат изплатени на три пъти, като първият превод ще е факт днес.

Заработеното ще си получат още Венелин Филипов и третодивизионният Евроколеж  (Пловдив). Постигнати са споразумения и с бившия ръководител на школата Георги Фиданов, екстреньорите в ДЮШ Георги Славов и Красимир Димитров.

„Разполагаме с всички необходими документи, както и нотариално заверени споразумения. Не би трябвало да имаме проблем с получаването на лиценз. На Фиданов, Славов и Димитров ще платим, въпреки че последните двама бяха подписали за липса на финансови претенции. Те не заслужаваха! През последните дни и седмици хората, които претендираха за пари, никнеха като гъби. Нищо чудно да са ги изявили, след като видяха, че вече има нов собственик в мое лице. Интересното е защо досега не бяха потърсили парите си. Няма да допусна да се стигне до подобни ситуации“, коментира Христо Крушарски.

Подобни статии

Top