Крушарски против банковата гаранция за участие в новата лига

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски се обяви против едно от основните условия към клубовете за лиценз за участие във Висшата лига. Босът на „смърфовете“ не е доволен от изискването за банкова гаранция на стойност 1,5 или 2 милиона лева, съобщава sportal.bg.

„Гаранция трябва всеки да даде – толкова, колкото може. Банковата гаранция е нещо несериозно! Клубът е едно предприятие – или го водиш към успех, или го проваляш. Всеки да си прави сметка и да си носи кръста. Аз като влязох в Локомотив да не беше много цветущо положението? Всеки трябва да си намери решение – търси заеми, гледа си сметката си, не дава заплати от 50 хиляди.

След като се увеличава интересът към футбола, няма как да не съм доволен. Вариантът с 16 отбора е по-добър от този с 14. Как ще ги намерим ли? Ами ще си ги купим. Ще си ги поделим, за да се знае кой къде е.

Вариантите Литекс и ЦСКА се обсъждаха, останаха отворени врати, ще се говори още. За Локо София не чух нищо.

За мен да си оправя терена е най-малкият проблем. Вече съм започнал. Почваме от 14 април и мога да ви поканя за началото на ремонта.

ЦСКА? Всеки трябва да си плаща сметките и тогава да седне на масата. Сега и аз плащам на предишните, които са яли и пили.

Коментира се вариантът Литекс да си подаде документите за лицензиране. До 30 април трябва да го стори. Кои отбори са дискутирани най-много? Ами тези, от които всички се страхуват – ЦСКА и Левски. Предимно ЦСКА.

Човекът от УЕФА предложи разделяне на две групи – на първа 6-ица и втора 8-ца. Според мен така ще е по-интересно първенството. Няма да се знае кой ще спечели първенството, нито пък кой ще изпадне.“, заяви Христо Крушарски след срещата.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top