Крушарски реди състава на Локо срещу ЦСКА

Ако бъде уволнен, Александър Томаш ще иска обезщетение от 100 хиляди лева

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски ще има сериозна роля в избора на стартов състав за неделното домакинство на ЦСКА. Това беше една от темите, по които досегашният треньор Александър Томаш имаше сериозни разминавания с боса на „черно-белите“. Както е известно, тлеещият от няколко седмици конфликт между тях избухна в последните дни и доведе до уволнението на 45-годишния специалист. В утрешния протоколен мач с „армейците“ от последния кръг тимът ще бъде воден от помощниците на Томаш – Христо Колев-Бащата и Константин Мирчев.

Александър Томаш, който все още се води официално старши треньор и нов договор, вероятно кще претендира за обезщетение. При негово отстраняване от клуба преди изтичане на сезона, той може да претендира в съда за цялото възнаграждение по контракта. Това означава, че ако бъде уволнен, треньорът ще може да заведе дело срещу Локомотив за над 100 000 лева!

Със сигурност участие в двубоя срещу ЦСКА няма да вземат Бабакар Дион и Евандро, които са с изтичащи договори. Именно тяхното влизане срещу Левски беше една от причините, поради които Христо Крушарски нападна Томаш преди дни. В състава се завръщат изтърпелите наказания при загубата с 0:3 от Лудогорец Димитър Илиев и Кристиян Пешов.

Интересно е и кой ще застане под рамката на „смърфовете“. В Разград започна преподписалият наскоро Мартин Луков. Александър Томаш обаче изрази несъгласието си с подновяването на неговия договор, като отчете, че поставените пред него задачи били за налагането на млади футболисти. След изваждането от състава на Динко Хоркаш титулярен вратар на Локо беше Кристиян Томов.

Източник: Тема спорт, 7dnisport.bg