Крушарски: Шансовете ми за шеф на БФС скачат, президентът трябва да е бизнесмен

Илиан Илиев и Черно море са най-достойни за шампиони, Локо винаги може да обърка сметките на грандовете

Президентът на Локомотив (Пловдив) и кандидат за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) Христо Крушарски беше специален гост в предаването „Арена спорт“ на БНТ, в което говори за процесите в „черно-белия“ клуб, както и за идеите си за развитие на българския футбол.

На първо място босът на „смърфовете“ очерта целите пред тима за пролетния полусезон и освен това разкри кога ще се сдобие с пълния пакет акции на Локомотив.

„Ние винаги сме бъркали в кацата с мед, но въпреки това сме постигали успехи. Защо да не объркаме и нечии други планове сега? Аз винаги тръгвам с цел, ние можем също да се намесим в борбата за първото място. За мен обаче ако Илиан Илиев и Черно море продължат с добрата си работа, могат да объркат сметките на ЦСКА и Лудогрец и да станат шампиони“, започна Крушарски.

„Акциите на Локомотив (Пловдив) не са все още изцяло мои, но и това ще стане официално по време на Общото събрание. Съжалявам единствено, че предишния път, когато бях в клуба не се споразумяхме с моя партньор, защото можехме да постигнем много по-големи резултати. И до ден днешен аз продължавам да търся хора, за да направим акционерско дружество и така, когато някой закъса, друг да може да помага. Не е далеч времето, когато Локомотив ще започне да се самоиздържа“, продължи той.

Президентът на пловдивчани адресира още вътрешните проблеми при „черно-белите“, като беше категоричен, че те не трябва да стават публично достояние.

„Павел Колев и сега има проблеми, но те се решават в кухнята. Когато излязат навънка, това не е добре за клуба. Това им го казах и на Колев, и на Илко Пиргов“, заяви бизнесменът.

Христо Крушарски коментира още и битката за президентския пост в БФС, като разказа малко повече за своите идеи, сред които е и инициирането на едно писмо, адресирано до държавата, с което да бъде поискана нейната помощ за финансирането на футболните клубове.

„Мисля, че шансовете ми за президент на БФС ще скочат. Аз не чакам да ме изберат, за да почна да работя. Помагал съм на всеки един клуб, който ми се е обадил По един или друг начин съм помагал на всички с изключение на ЦСКА и Лудогорец. Инициирахме едно писмо до държавата, в което предлагаме тя да се намеси и да обърне внимание на българския футбол. Не говорим само за представянето на националния отбор, но и за факта, че нямаме материал. Нашата идея е държавата да отдели част от средствата, които взима от бетинг компаниите, и да ги разпредели в българския футбол. С тези пари могат да се издържат всички школи, да се подпомогнат аматьорските клубове и така общините да допринасят за развитието на футбола. Вече сме запознали с тази наша идея отборите от Първа и Втора лига и ще се боря да доведе тази идея до край. Надявам се, че до 20 февруари писмото ще може да бъде внесено в държавните институции с необходимия брой подписи“, обясни Крушарски.

Източник: БНТ