Кръгла маса за мястото на изкуствата в Закона за училищното образование

uchenici (12)

Кръгла маса на тема „Мястото на изкуствата-музика, изобразително изкуство и хореография в новия Закон за училищното и предучилищното образование”  ще се проведе днес в Пловдив. Домакин на събитието, организирано от Асоциацията на училищата с профилирано и разширено изучаване на хореография и от Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика, ще е СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”.

На форума ще се дебатират проблемите около финансирането на индивидуалното обучение по музика, мястото на учебните предмети и „музика“ и „хореография“ в Закона за предучилищното и училищното образование и Наредба 4 за учебния план.

Зам.-ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. Костадин Бураджиев ще говори за приемствеността при изучаване на изкуствата от средните към висшите училища. Становище по темата ще изрази и доц. Таня Бурдева – ръководител на катедра ”Музика” към Пловдивския университет.

На финала организаторите от асоциацията ще предложат подписване на споразумение за партньорство с вузовете по изкуства и професионалните ансамбли.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top