Кръговото на Водната палата е тясно, разширяват го с 1 метър

Разширяват кръговото на водната палата

Кръговото кръстовище на Водната палата в Пловдив е тясно и ще бъде коригирано с около метър. Това реши комисия, начело с кмета Иван Тотев, която огледа проблемния пътен участък.

От две седмици – веднага след пускането на източното платно в движение, шофьорите недоволстват, че кръговото ще затрудни движението в този участък и ще създаде условия за нови тапи в пиковите часове.

Тясно е, отсече кметът Иван Тотев.

Ей това, на което съм стъпил е шахта. 78 кабела високотокови кабели, това е проблемът да не може да се мръдне по-насам. Но трябва да намерим решение. Идеята е да увеличим с около метър и половина тук десния завой, като ще съкратим разстоянието с 90 см. Това не може да се вдига, защото това е основата на моста, обясни Тотев

Новият ремонт ще започне веднага, след като бъдат направени техническите изчисления и количествено-стойностни сметки. А той ще оскъпи кръговото с още поне 20 хиляди лева и ще удължи срока за изпълнението му с близо две седмици. Надяваме се до 1 септември да го открием, коментира зам.-кмета Александър Държиков. Опасността от задръствания обаче си остава.

Според експертите корекция на централния остров на кръстовището няма да доведе до по-голяма пропускливост, тъй като ще направи по-остър завоя и по-едрогабаритните превозни средства ще поднасят. От общината отново подчертаха, че след като стане готово и с изграждането на кръгово кръстовище пред строителния хипермаркет на бул. „Шести септември“, връзката между район „Източен“ и „Западен“ ще се осъществява без нито един светофар.

 

 

 

Подобни статии

Top