КСУ с празник за децата от дом „Мария Луиза“

Комплексът за социални услуги за деца и семейства – Пловдив, съвместно с Читалище „Иван Вазов” в квартал Коматево, организират празник под надслов „Ваканция здравей” днес от 15.30ч. в часа в читалището. Празникът е своеобразен край на петмесечната дарителска акция на КСУДС- Пловдив, благодарение на която бяха  събрани необходимите средства за провеждане на летните лагери на децата – общо 4632 лв.

Начало на акцията бе поставено през месец февруари 2016 г., чрез фейсбук кампания, по късно бе реализиран и Великденски базар с подкрепата на Фондация „Движение на българските майки”.  Целият екип на КСУДС  и децата станаха свидетели на това как надеждите за споделено лято се оправдават. В лагерите ще вземат участие 15 деца от ЦНСТ „Майка Тереза” и трима социални работника-  общо 18 човека.

В рамките на празника „Здравей ваканция” децата от ЦНСТ „Майка Тереза” ще свирят, ще пеят, ще танцуват и рецитират стихове. „Талантите на Комплекса” ще представят постановката „Ха да видим: Кой кого?” надлъгване по Чудомир, в пълния й вариант. По този начин те ще благодарят на всички приятели, дарители и партньори, които допринесоха за реализиране на дарителската акция за събиране на средства за двата летни лагера – на планина и на море. Посланието на децата е, че трудностите в живота могат да се преодоляват, когато не си сам. Те ще покажат, че могат да творят и да развиват своите таланти и да се чувстват силни и пълноценни от своите постижения.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top