Културни институции се учат как да търсят финансиране в Пловдив

Представители на 4 европейски държави пристигат в Пловдив за мрежова среща „Форум 2019“,  инициирана от Общинската фондация „Пловдив 2019“. Тя ще се проведе днес и утре от 10.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив. Основният й е фокус  програмата  „Творческа Европа“.

Целта на форума е да създаде и развие партньорска мрежа между местните културни оператори и проектни партньори от страната и Европа. В събитието се включват представители на културни организации от Франция, Германия, Румъния, Македония и др.

Мрежовата среща е последна от поредица обучителни семинари „Форум 2019“, организирани съвместно с Фондация „Пловдив 2019“ и бюрата „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“. Форумите се проведоха в първата половина на годината и подпомагаха културни оператори в подготовката им за подаване на проектни предложения за финансиране към двете програми през октомври 2016 г.

Основен критерий на програмите „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“ е партньорство между организации, работещи в области Култура и Медия, базирани в ЕС и в трети страни с право на участие.

 

Подобни статии

Top