Кунева: Кой друг, ако не Бойко - DC news

Кунева: Кой друг, ако не Бойко

Кунева предлага Бойко за премиер

„Чакаме решението на ДСБ, вчера са имали съвет. Смятам, че решението на Реформаторския блок трябва да бъде взето с пълен консенсус“, заяви Меглена Кунева пред бТВ.

„Не продполагайте, че „Реформаторския блок“ ще е против кандидатурата на Бойко Борисов за премиер“, каза Кунева.

„Ще имаме консенсусна позиция по този въпрос. Към момента обаче няма друго предложение за премиер“, каза още лидерът на движение „България на гражданите“. Според нея най-важният въпрос, на който „Реформаторския блок“ трябва да даде отговор, е „Искаме ли България да има правителство?“

„Кой друг, ако не Бойко Борисов“, отговори Меглена Кунева на въпроса за бъдещия премиер. „Кой друг виждате за премиер, има ли друго предложение?“

Меглена Кунева не се съгласи с твърдението, че „Реформаторите“ могат да се превърнат в „Трнасформатори на власт“. Тя започна интервюто си с категорично възразяване на тезата, че „Реформаторския блок“ ще се разпадне още преди да влезе в парламента.

„В ГЕРБ има няколко дами, които са консенсусни фигури, които могат да бъдат премиери. ГЕРБ обаче няма друга оферта освен Борисов“, обясни позицията си Кунева.

„Ако ГЕРБ излъчи Бойко Борисов за премиер, нямаме друга алтернатива“, смята Кунева, въпреки че призна, че експремиерът разделя избирателите на РБ.

Тя обаче не отговори конкретно на въпроса колко души от реформаторите подкрепят Борисов под предлог, че решенията в Блока били винаги единни. „Дотук Реформаторският блок успя да мине европейски избори и успя да мине и тези избори като единна коалиция, ще го правим и занапред“, обеща Кунева.

Източник: standartnews.com

Подобни статии

Top