Купиха спиртоварната на Цар Киро, изхвърлиха трона му

car kiro

Италианец купи спиртоварната на Цар Киро и земята край нея. Купувачът е крупният италиански бизнесмен Микеле Санторели. „Ще я чистим сега, но нямам още никаква идея дали ще се пренесем да живеем тук. Първо ще я почистим, защото така да я гледаме, не върви. Нямам представа какво ще правим”, каза пред журналисти Санторели. Той отказа да каже цената, на която е закупил имотите.

Емблематичният златен трон на Кирил Рашков беше изхвърлен. Работници изхвърлиха на боклука и други непотребни вещи от къщата на починалия Иван Рашков на ул. „Петко Войвода”. Сградата, беше опожарена при бунтовете в Катуница преди 5 години. Тя е вторият продаден имот на клана Рашкови, с парите от който се погасяват дълговете им към държавата и общините. Припомняме, че през 2013 г. НАП продаде недостроената къща на внука на цар Киро – Кирил.

Продажбата на имотите е станала чрез пряко договаряне с купувача, като парите ще бъдат преведени директно по сметките на НАП. С част от постъпленията са били погасени и дълговете на Рашкови към община Садово, които с лихвите надхвърляха 24 000 лева.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top