Курбан за 500 души на Ивановден в "Северен" - DC news

Курбан за 500 души на Ивановден в „Северен“

Курбан за 500 души дадоха за Ивановден кметът на район „Северен” Ральо Ралев и районната организация на ГЕРБ, чийто ръководител е депутатът Стефан Дедев. Над 200 души се събраха още преди освещаването на рибената чорба в двора на храма.

Точно в 11:00 ч. курбанът беше осветен от отците Кристиян и Лазар с пожелание за здраве, късмет и просперитет на имениците.

Първата купичка с рибена чорба свещеникът подаде на кмета Ральо Ралев, който след това раздаде от курбана на събралите се хора.

„Идвам всяка година на Ивановден в църквата, много е хубаво, че се раздава курбан за здраве“, каза Величка Кинкова. Тя ще празнува Ивановден и в къщи, тъй като снаха й е именица.

„Винаги са раздавали, аз за първи път идвам да си взема и ще занеса купичката на едно бедно момче, от малките хора, на него ще го дам“, обясни Пенка Гавраилова.

„Раздаването на курбан се превърна в много хубава традиция и ние я поддържаме. Тук не става въпрос да нахраним хората, а да могат миряните да хапнат за здраве“, посочи Ралев. Средствата са осигурени от дарители и районната партийна организация, уточни кметът.

 

 

Подобни статии

Top